joi, 30 august 2012

De ce esuam?



Timpul in care traim are multe lipsuri, desi nu toate sunt observate una din lipsuri care provoaca mari probleme este : lipsa curajului.Nu indrazneala prosteasca, ci adevaratul curaj, care in fata oricarui dificultati sopteste: 

"Stiu ca exista o solutie,iar eu o s-o gasesc."



Pana si cele mai stralucitoare calatori incep...cu un singur pas!
As vrea ca fiecare sa fie constient ca exista pentru a fii supus criticilor, face ceva si isi dubleaza sansele de a fii criticat, ia atitudine si se expune sa fie inundat de critici.
Nu-ti fie frica de esec, de critici sau de orice altceva ce crezi ca te-ar putea opri.





Poate nu vei reusi din prima, dar doar incercand, riscand sa fii supus criticilor poti ajunge calatorul unei stalucitoare calatori.

       





  De ce esuam?

Esuam in lipsa curajului, esuam din comoditate, esuam pentru placerea de a lenevi in zona de conform, esuam pentru ca ne impunem niste limite, esuam...pentru ca avem nevoie sa invatam.


Pana la urma toata lumea pierde si cine nu risca nu castiga.Daca nu ai parte de un vant prielnic, te lupti, te zbati pana ce vantul bate in directia aleasa de tine.Traieste in asa fel incat fiecare actiune sa te aduca mai aproape de acel " ceva" dupa care tanjesti si nu renunta. :)





Sti cum a ajuns melcul pe corabia lui Noe?
Incet...incet...cu rabadere si perseverenta.








Una dintre cele mai greseli pe care o poti face este sa iti fie frica sa gresesti sau sa esuezi.Greseste fara teama, dar nu face aceasi greseala de mai multe ori, fa alte greseli, invata din ele si construiesti calea.

Persevereaza, continua in ciuda esecutilor si dezamagirilor de acuma.Fii cu curaj ridica-te si mergi inainte, ai curaj sa actionezi din nou si vei ajunge la SUCCES, aceasta e doar o chestiune de timp.



Deoarece fiecare am facut greselile noastre, din care am invatat mai mult sau mai putin, vreau sa iti pun o intrebare la care sa meditezi:


Ultima data cand ai esuat, te-ai oprit pentru ca ai gresit sau ai gresit pentru ca te-ai oprit???


Astept raspunsurile voastre. :)

miercuri, 29 august 2012

Nu uita, tot raul e spre bine :)


Cineva mi-a zis odata: "tot raul e spre bine" , astazi intaresc ceea ce a zis si spun si eu la fel.Azi, nu am tintit prea sus si am esuat ci am tintit prea jos si am reusit.

Mi-as dori ca viata sa fie ca o paturica tricotata roz, la care lucrez iar atunci cand gresesc sa pot sa stric si sa o iau de la inceput, dar viata e ceva continu care merge inainte indiferent daca noi suntem sau nu pregatiti, ea nu ne asteapta, noi trebuie sa alergam sa o prindem.



  

  Ziua de azi s-a dus, dar si maine o zi, perfecta pentru un nou inceput.:) ce va fi va fi, asta e viata!

Desi flacara noastra se mai stinge, uneori este aprinsa de scanteia altcuiva, ma bucur ca azi a fost cineva caruia desi nici numele nu i l-am retinut, a aprins flacara.O floricica albastra va fi mereu sa imi aduca aminte ca nu am voie sa las flacara sa se stinga. :)





As vrea ca ce e frumos sa tina o viata intreaga sau macar sa pot da timpul inapoi odata si inca odata sa tot traiesc clipele ce imi fac inima sa bata la maxim
Vreau sa ma simt libera, sa simt ca pot sa zbor...departe.Sa simt ca nu am nevoie de nimic...:)

Tot ce se intampla e un vis ciudat, dar totusi dupa ploaie vine soare, nu? O sa vina candva si pe strada mea si sufletul o sa imi zambeasca atat de tare incat o sa reflecte o lumina orbitoare.


Ma gandesc la viata mea, inchid ochii si incerc sa visez in culori.Viata e altfel cand poti sa o vezi colorata, viata e buna, dulce, placuta, dorita. Inchid ochii din nou si imi dau seama ca doar imi era dor sa visez din nou ca sa imi reincarc baterile golite de atata oboseala.
    Sunt prea obosita sa mai alerg prin viata si imi este atat de dor de zilele linistite care se lasau candva peste mine.
 Am o stare emotionala proasta si o durere de cap ingrozitoare, Mos Ene a uitat de mine, iar eu tastez incontinuare...in timp ce am atatatea intrebari in minte.



  Te-ai intrebat de ce, uneori, totul pare mai usor de realizat si parca si vantul sufla in favoarea ta...si alteori, simti cum parca o furtuna se ridica impotriva ta si ameninta sa distruga totul?
Te-ai intrebat de ce, adeseori, alergi dupa lucruri care nu fac decat sa adanceasca si mai mult "golul" din tine?...sau de ce repeti aceleasi greseli fara sa schimbi sau sa inveti ceva?

Te-ai intrebat pentru ce se merita sa traiesti...?









Va fi o zi in care vom avea toate raspunsurile si nu vom mai avea nici o intrebare, dar pana atunci, ma gandesc ca asa e VIATA: plina de necunoscut, de neprevazut...de munti si de vai...de furtuni si de cer senin...de iubire si de singuratate...de prieteni...de familie...de surprize si de binecuvantari...de taceri si de soapte...de lectii din care mereu poti invata ceva...!

sâmbătă, 25 august 2012

Manipulare, prezenta in viata ta!


De ce sa imi citesti articolul?
In primul rand atitudinea manipulativa este prezenta aproape peste tot: in familie, la scoala, la slujba, in cercul de prieteni, în politică etc. Un alt motiv ar fi ca victimele manipularii pot avea parte de mari suferinte, si nu v-ati dori sa ajungeti sa fiti manipulati. :)


Manipularea psihologica este un tip de influenta sociala care urmareste schimbarea perceptiei sau comportamentului celorlalți cu ajutorul unor tactici ascunse, amagitoare sau chiar abuzive.



Un manipulator se evidentiaza prin:
  • Evita sa-si asume responsabilitati sau le transmite altora.
  • Nu-si exprimă niciodata clar dorintele, sentimentele, necesitatile sau opiniile.
  • Isi schimba opiniile, comportamentul si sentimentele in functie de persoane si situatii.
  • Invoca ratiuni logice pentru a-si ascunde obiectivele sale egocentrice.
  • Ii face pe ceilalti sa creada ca trebuie sa fie perfecţi, consecventi, sa stie cat mai multe si sa raspunda prompt intrebarilor si solicitarilor.
  • Se indoieste de calitatile, competenta, caracterul celorlalti: nu critică pe fata, devalorizeaza si emite judecati.
  • Stie foarte bine sa pozeze in victima pentru a fi compatimit
  • Se foloseste de principiile adoptate de ceilalti pentru a-si satisface necesitătile personale.
  • Ameninta sub o formă deghizată sau foloseste santajul pe fata.
  • Mizeaza pe ignoranta celorlalti pentru a se plasa în pozitii superioare.
  • Minte
  • Se foloseste de minciuna pentru a afla adevarul, deformeaza si interpreteaza, denaturand intotdeauna adevarul.
  • Este gelos în toate relatiile sale.
  • Nu suporta sa fie criticat si neaga tot ce este evident.
  • Nu tine seama de drepturile, de dorintele sau de necesitatile celorlalţi.
  • Actiunile sale sunt deosebit de eficace în atingerea obiectivelor personale, dar în defavoarea celorlalţi.




Persoanele manipulatoare de cele mai multe ori folosesc masti pentru a-si insela victima. De exemplu, poate aparea ca o persoana simpatica, generoasa si sufletista. Poate parea o persoana ce inspira incredere, desi ea reprezinta exact contraru a ceea ce pare a fii.Psihologia manipulari sau intr-un mod mai frumos spus “ arta de a convinge “ ar trebui sa ne intereseze pe toti.Deoarce, au existat exista si vor exista multe persoane cu capacitate mare de convingere asupra noastra.Identifica manipulatori din viata ta.:)


    Esti informat, esti protejat!




    Ps.o sa revin cu continuarea intr-un articol viitor'!

vineri, 24 august 2012

Ce ai prefera sa fii : un geniu stresat sau un prost fericit?



Dorintele sunt cele care ne motiveaza sa facem mai mult si mai mult, dar in lipsta reusitei tot ele sunt cele care ne aduc nefericirea. Persoanele motivate de un lucru obtin mai repede ceea ce iti doresc, deoarce in mintea lor “as vrea” devine “vreau”, “ar trebui” devine “trebuie”, “mai intii si mai apoi” devin “acum”, cand aceasta conceptie pune stapanire pe minte atunci dorintele incep sa se transforme in realitate. Simti uneori cum viata te indeamna sa faci mai mult decat faci deja, sa fii mai mult decat esti deja, sa oferi lumii mai mult decat oferi deja, iar acest sentiment nu vine niciodata din obligatie fata de ceea ce-ti ofera viata, ci vine din adancul inimii tale si din dorinta de a a-ti aduce contributia pentru o lume mai buna.
Uni ne  dorim bani, succes, dragoste, putere, alti isi doresc TOTUL.
Daca am totul o sa fiu fericit.”
Nu conteaza cite dorinte iti pui azi sau maine, important e sa stii ce-ti doresti tu cu adevarat, iti doresti bani, sau prietenie, iti doresti iubire sau o casa mai mare.Fie ca pentru fiecare dintre voi dorintele sa se transforme in scopuri!Scopuri pentru care sa stiti sa luptati.
Dar sa nu uitam ca satisfacerea unei dorinte, naste o alta dorinta si tot asa.Cand o sa se simta fericit un om care crede ca o sa fie fericit cand o sa aiva ceva mai mult? Niciodata.
Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa vada ce e mai bun in tot ceea ce au.
Multumirea il face pe sarac bogat iar nemultumirea pe bogat sarac.
O inima multumita se bucura de doua ori pentru o binecuvantare, atunci cand o primeste si cand isi aduce aminte de ea.
Eu personal, sunt fericita pentru ca am mai mult decat imi trebuie, sunt multumita pentru ca sunt sanatoasa si am doua maini cu care pot realiza lucruri marete.Am inteles ca nu toate lucrurile pe care mi le doresc imi si trebuie, mi-am dorit prea mult ce nu imi trebuia pana ce am inteles ca am tot ce am nevoie sa fiu fericita: o inima. Ce trebuie sa fie plina de pace si multumire.

Intrebarea mea pentru tine este Ce ai prefera sa fii : un geniu stresat sau un prost fericit? 

miercuri, 22 august 2012

Confirma-te si ai incredere in tine!

Pentru o persoana draga...:)

Sunt zile in care suntem ocupati, zile in care suntem foarte ocupati si zile in care incercam sa recuperam tot ce am pierdut in zilele in care eram ocupati.Nu mai lasa sa treaca viata pe langa tine, zi de zi fara sa faci nimic.Oportunitatile sunt ocazii de a face ceva ce iti doresti, de a te afirma intr-un anumit domeniu, de a te implini pe un anumit plan.Profita de ele!!! Iti doresti ceva….lupta pentru a ajunge sa faci ceea ce iti doresti.



Nu ai oportunitati? Creaza-le!Nimic mai simplu...
Ai sa spui ca e greu sau ca nu se poate,dar se poate.Daca vrei cu adevarat poti, nu exista "nu pot" doar "nu vreau" din care reiese: "Imi place starea in care sunt, sunt prea comod pentru a face vreo actiune care sa schimbe ceva".

 Depinde doar de tine, de ceea ce iti doresti si cat de mult esti dispus sa faci pentru a obtine ce iti doresti.. Incepe de azi sa ai mai multa incredere in tine decat in alti.:) 
Oameni sunt oameni si nu intotdeauna merita increderea ta...
Sa nu ai incredere in oricine, mai devreme sau mai tarziu te vor rani.Bazeaza-te pe tine, ci nu pe sprijinul altora.Intelege sau cel putin incearca sa intelegi ca nu toti iti vor binele, fara a avea anumite asteptari de la tine.Iti vor spune ca te iubesc, ca sunt diferiti, ca sunt dispusi sa te ajute, sa te inteleaga, sa te asculte.Ii crezi pe ei sau te crezi pe tine?Ai de gand sa le dai lor puterea?Puterea ce ai capatat-o dupa atata munca ce ai depus si vei mai depune?
Poti alege sa faci asta, dar dupa ce trece furtuna, ne vom reintalni, doar eu si cu tine, pentru a ne aduna de pe jos, de unde ne-au lasat, si de a reconstrui  ce am pierdut.Propria unicitate, propriile ganduri, propria viata.

Alege sa-i iubesti pe ceilalti, mai mult decat pe tine, agata-te de primul om care vine si iti spune “cum de nu am intalnit ceva mai deosebit, mai devreme?”.Vezi ce iese.Toate aceste incercari duc la un "sad end", ti-l doresti,nu? Tanjesti la fel de mult ca si mine dupa asemenea sfarsituri, de aceea investeste in sufletul tau si doar in cei care merita.
Au trait fericiti pana la adanci batraneti.”Exista asa ceva?Imi place sa visez foarte mult, dar nu-mi place sa ma pierd doar in vise.Daca fac asta, cine le mai realizeaza?
Te intreb di nou: ai de gand sa-i crezi pe oameni sau pe tine?Stiu ca ai nevoie de confirmare, de atentie, de adorare, esti om si tu.Cand simti nevoia sa actionezi in baza acestor lipsuri, intoarce-te inapoi in viata si confirma-te singur.Uita-te la acele momente in care ai fost pus in situatii dificile, in care a trebuit sa gasesti rezolvarea propriilor probleme, in care ti-a placut de tine, in care tu prin gesturile tale , te-ai facut fericit si confirma faptul ca esti asa cum ti-ai dorit sa fii.
Fara confirmari de pe margine.Nu ai nevoie de ele.Acelea sunt marunte in comparatie cu propriile tale confirmari.Fa ce stii tu, ce simti tu ca vrei sa faci pentru tine si pentru cei din jur, pentru a-ti fi mai bine si arunca la gunoi parerile celorlalti.
Oamenii iti vor spune astazi ca le place de tine, ca esti frumos, deosebit, iar maine te vor intreba de ce esti asa urat, asa prost, asa nepotrivit, asa imperfect?
Ce faci?Ii crezi?Daca ii crezi, inseamna ca iti place sa fii mangaiat si apoi lovit cu ciocanul.Cam asa te simti cand cineva, in care ai investit mai multa incredere decat in tine, vine si-ti inseala asteptarile.
Intotdeauna, oamenii vor alege sa vorbeasca despre tine, si nu despre ei.Ai grija ce imparti cu ei.Nu te invat sa fii inchis, ci rezervat.Te invat sa fii mai deschis cu tine insuti si mai rezervat cu ceilalti.Dai puterea in exterior, iar tu te alegi gol in interior.Asculta vocea ta ce-ti spune, tarziu, in noapte, cand toata lumea doarme, cand toate vocile au amutit.Ascult-o si fa ce-ti zice, fiindca e singura care stie ce e cel mai bine pentru tine.
Am scris aceste randuri pentru ca asta am simtit sa fac.Poti sa le comentezi sau poti decat sa citesti si sa reflectezi.Ce faci mai departe, tine numai de tine.Cuvintele au fost scrise, iar fiecare va lua si va intelege cat poate sa duca.Eu am luat ce a fost mai bun din ea:).
Confirma-te si ai incredere in tine!

Eu stiu ce imi doresc, am credinta, incredere in mine, viziune, munca determinare si daruire.Imi amintesc in fiecare zi ca totul este posibile pentru cei ce cred.:)
Si nu uita sa ZAMBESTi'!Fericirea are chipul tau .:)

Tu ce iti doresti? Si ce faci pentru a obtine acel lucru?


luni, 20 august 2012

Visez, deci exist :) tu existi?




Oare poti sa inveti multe lucruri de la o persoana care a trait toata viata dupa regulile altora, regulile unei persoane care nu a iesit niciodata din tipar si nu a facut nimic extraordinar'? Sau mai mult inveti de la o persoana care si-a luat viata in proprile maini de tanara si a pornit in cautarea unui adevar, a crescut cu vise pe care si le-a hranit cu sperante pana cand a ajuns in punctul in care a spus: DE AZI, VISELE MELE DEVIN REALITATE!
  
Oamenii care nu viseaza sa devina ceva sau sa realizeze ceva in viata, nu exista. :)
Asculta  : Nu ai nevoie de a demonstra nimanui cat de destept esti. O stii tu si este de ajuns. Daca ceilalti te vad altfel decat te vezi tu, e doar problema lor, nu trebuie sa fie si a ta. Te rog,  sa nu asculti tot ce spun ei depre tine, indiferent de ceea ce ar spune ei habar nu au cine esti. Nu ei au alaturi de tine cand inima-ti plangea sau cand iti dadeau lacrimi de fericire .Fiecare dintre ei parea atat de preocupat de propria lui viata si de cum il vad cei din jur, incat mai ca nu mai avea timp sa te observe si pe tine.
Nimeni nu a fost acolo, cand munceai din greu la personalitatea ta.Cand tu erai pe drumul descoperirii si acceptarii de sine.Nimeni nu te-a incurajat sa faci asta vreodata, ci tu singur ai ales aceasta cale.Acum esti mai puternic.Esti special si noroc ca ai reusit sa faci asta de unul singur.E normal ca pe masura ce avansezi in calatoria vietii, sa intalnesti tot mai multe obstacole.Dar de azi inainte nu vei fi singur, de fiecare data cand apare ceva in calea ta voi fi aici sa te ascult si sa te incurajez.Ma voi bucura alaturi de tine si voi plange alaturi de tine.Pentru ca viitorul tau e important pentru mine!!!:)



Dar eu continui sa visez sa visez sa visez
Continui sa urmez cai ascunse de sens
Continui sa visez sa visez sa visez
O singura cale sa evadez!! 



http://www.trilulilu.ro/video-muzica/cannon-feat-bianca-i-can-dream-lyrics







marți, 14 august 2012

Scriu....de azi'!


Scriu despre viata, scriu pentru ca ma fascineaza fiecare mica vietate ce are suflare. Ma fascineaza oameni cu personalitatile lor asa de diferite si totusi fiecare persoana in parte e asa minunata. Ma fascineaza modul in care sculptorul modeleaza un vas, la fel cum un om poate modela alt om. Prin ceea ce scriu vreau sa ajut intreaga omenire, lucrul acesta nu il pot face dintr-o data dar voi continua sa scriu pana voi schimba 10 oameni, si fiecare dintre acestia vor mai schimba 10 oameni, si acesti 100 de oameni vor mai schimba fiecare 10 oameni, si atunci vom fi 1000 de oameni care vom continua sa luptam sa ajutam intreaga omenire. Imi doresc sa ajut toti oamenii sa vada viata in modul cel mai bun, sa inteleaga ca viata nu e nici buna , nici rea, e ceea ce este. Viata fiecaruia e ceea  ce vrea fiecare sa fie. Nu esti responsabil de ceea ce ai fost pana acum, nu esti responsabil de suferintele si lipsurile prin care ai trecut,dar e momentul sa iti spun  

STOP!!! 

Din acest moment te declar responabil pentru tot ceea ce se intampla in viata ta. Tu esti singurul responsabil de ceea ce traiesti dar mai ales de modul in care traiesti. Alegi sa traiesti in nemultumire, tristete, lipsuri sau alegi sa fi multumit, sa lupti pentru ceea ce iti doresti dar mai ales sa fi fericit?