joi, 27 septembrie 2012

Scrisoare catre sufletul tau




Draga Suflete,




Probabil te intrebi de ce articolul meu de azi, ia forma unei scrisori, raspunsul se afla undeva pe parcursul randurilor ce urmeaza...







    Astazi iti scriu pentru ca lumea mi se pare din ce in ce mai lipsita de culoare, mai straina, mai ipocrita.Timpul zboara repede si ma simt ostenita sa tot vad oamenii alergand delirant pe acelasi drumuri, care ii duc la acelasi destinati, vieti dupa vieti...

E asa trist sa traversezi orasul si sa privesti oamenii in ochi...ce dureri, cat chin si rani sufletesti poti sa vezi.Privirile crunte, mi-au facut sa ma infior.






 Am zambit cerului, el poate imi va raspunde la zambet, oamenii nu o fac, am tras aer in piept si am inceput din nou sa le zambesc, dar nimic.
 Am simti priviri ce imi patrundeau prin piele si imi taiau respiratia, am simtit din privirea lor senzatia aceea cand cineva iti da un pumn un stomac, si aceea durerea care te seaca ca apoi sa te puna in genunchi.









M-am hotarat sa iti scriu pentru ca imi este prea greu sa iti vorbesc ca sa ma poti intelege.Poate nu te-am cunoscut niciodata, dar ai fost intotdeauna in gandurile mele, in sperantele mele...De ani de zile vad cum apar parca de nicaieri, oameni tot mai rai, mai cruzi, mai egoisti, mai fara suflet. Mie frica pentru tine, de ceea ce se va intampla daca te lasi condus de ei.



De ce ti-am izvorat lacrimi amare din ochii?
De ce lasi acaparat de melancolie cand lumea ar trebui sa iti fie mai draga?
De ce ce simti iti lipsteste ceva cand totul ar trebui sa fie perfec?De ce nu renunti la ideea ca nu esti bine? Te-as intreba acum ce-ti lipseste…dar deja iti stiu raspunsul…vrei ceva mai mult, cu toti vrem ceva mai mult.




     In viata nu le poti avea pe poate, poti sa lupti, sa te zbati si intr-un sfarsit sa recunosti ca unele lucruri nici nu trebuie sa le ai. 
Uni vorbesc, zbiara, nimic nu se mai intelege din zarva ce o fac cand dau din coate sa obtina tot mai multe lucruri fara de care ar putea duce o viata linistita si fericita, alti prefera sa taca, nu vor sa mai spuna nimic, nu mai cred in nimic, nu mai cred ca vor reusi, nu mai cred in fericire si se hotarasc sa uite de ea.

Sufletul meu e ca o carte intiparita cu litere mici si multe pagini a carui sfarsit parca nu il mai vezi, am atatea cuvinte in mine pe care as vrea sa ti le spun, cuvinte pe care probabil nu voi avea ocazia sa ti le spun pe toate....pentru ca nu e timp, pentru ca mie teama ca nu ma vei asculta...




Vroiam sa-ti scriu cateva cuvinte inainte ca dorinta de a-ti scrie sa dispara, o simpla scrisoare, cu ganduri pierdute revenite intr-un moment de luciditate.Iti multumesc ca ai citit aceste randuri, poate ai ramas cu ceva bun din ele, sau poate ai ajuns sa te pierzi in gandurile tale.



Nu astept un raspuns la scrisoarea mea catre tine, mergi doar pe drumul tau unic, nu alerga delirand alaturi de toti ceilalti.
"Lasa-i pe altii sa traiasca vieti obisnuite, dar nu si tu. Lasa-i pe altii sa se certe pe lucruri minore, dar nu si tu. Lasa-i pe altii sa planga din nimic, dar nu si tu. Lasa-i pe altii sa-si lase viitorul in mainile altora, DAR NU SI TU" by Jim Rohn




Cu drag, 
cea care niciodata, niciodata, niciodata nu renunta:)
ps.Nu uita sa zambesti, sa ierti si sa iubesti...











miercuri, 26 septembrie 2012

Am invat sa invat...

Am invatat...unele piese spun ele ceea ce tu ai vrea sa exprimi in cuvinte.
Am invatat asa multe si totusi parca inca nu am invatat nimic, mai am asa multe de invatat, de trait, de experimentat, de acumulat.
Am invatat ca daca astepti momentul potrivit, te intrec alti care nu il asteapta.
Am invata ca pot mult mai mult decat cred.
Am invatat ca orice ar fii, si oricat de mult te-ar durea lumea nu se va opri nici macar o secunda in loc pentru tine.Eu sunt ceea care trebui sa alerg sa o prind din urma.
Am invatat sa lupt...am invatat sa zambesc...am invatat sa plang...am invatat sa iubesc...tot ce stiu pana acum, e tot ce am invatat eu...




Eu am invat, invat, si voi invata....pentru ca am invatat sa invat...
tu ce ai invatat?

joi, 20 septembrie 2012

Eu sper, tu speri, noi speram...de ce speram?






Mai devreme sau mai tarziu, totul va ramane o amintire pentru unii, iar pentru altii, nu va mai insemna nimic…
si fiecare dimineata aduce o noua speranta iar fiecare seara o noua dezamagire...




         Speranta sau sperantele sunt drogurile puternice ce le administram in mod constant si in doze din ce in ce mai mari sufletului.Speranta, o licarire de nadejde, e ca o harta cu "ar trebui sa fie" in loc de o harta cu "este".
Pentru fiecare in parte speranta ia o forma, pentru uni e totul, pentru alti e o mica portita, pentru alti...e ceea ce este pentru ei.

"Sper sa fie bine."
"Sper sa reusesc."
"Sper sa intru la facultatea pe care mi-o doresc."
"Sper sa imi gasesc un loc de munca mai bine platit." 
etc


Eu nu sper sa fie bine, si ce daca va fii rau? Voi incerca pana va fii bine, si daca nu o sa reusesc? O sa esuez, o sa ma ridic si o sa continui pana ce o sa reusesc.
Si daca nu o sa intru la facultatea pe care mi-o doresc? O sa intru la una mai buna.
Si daca nu imi gasesc dupa un loc de munca bine platit, nu e nimic, o sa muncesc pana ce o sa am un loc de munca bine platit.




Ai sperat, ai visat, ai pierdut. Ce conteaza? Mai poti pierde, mai poti visa, mai poti invinge! Asta conteaza!






             Cele mai importante lucruri au fost construite de oamenii care au continuat sa faca ceva si atunci cand nu aveau sperante.
Toti speram, dar nu la acelasi lucru.Toti tanjim dupa anumite lucruri, dar nu toti facem ceva pentru a le avea.


            Nimeni nu s-a nascut intr-un post inalt, majoritatea celor ce au ajuns sus, au inceput de undeva de jos, dar au fost oamenii care au stiu sa lupte chiar si atunci cand nu mai aveau speranta.

     Poate au sperat sau poate nu...dar nu s-au lasat niciodata invinsi.Au privit lucrurile cu ochii de invingatori...cu sau fara sperante, intelegandu-le sau nu, ei au reusit in dreptul lor, noi, fiecare in parte suntem datori sa reusim in dreptul nostru.Nimeni nu poate face asta in dreptul nostru.


                Tot ceea ce trebuie sa faci e sa-ti pui castile,  sa te intinzi pe jos si sa asculti Cd-ul vietii tale.. melodie dupa melodie, niciuna sa nu se piarda... Nu te pierde, nu te judeca,  esti cel care esti si nu e nimic mai bun in lume! Si daca-ti va cadea o lacrima cand il vei asculta,  e normal.. e ca si lacrima unei persoane care asculta cantecul inimii!  

Poate ca atunci cand nu aveam ce face negandim la lucruri,la care nu ar trebui sa ne gandim...ne facem planuri si asteptam sa putem  realiza planuri care niciodata nu vor depasi bariera gandurilor noastre.
Poate e mai bine asa,sau poate suntem prea slabi si ne este frica de esec.Alegem comoditatea intr-un stadiu al existentei noastre care  ne nemultumeste in loc sa luptam, sa esuam, sa perseveram in lupta si sa castigam.

Speranta e un cuvant frumos, dar ceea ce inseamna imi scapa.Pana la urma nu ceea ce inseamna "speranta" ma framanta ci : 
De ce sa stai ca lasul cand poti privi viata cu ochii de invingator? 

marți, 18 septembrie 2012

Inspiratie, unde mi-ai fugit?



Ultimele incercari de-a ma juca cu un pix si o foaie, au fost mici esecuri...de fiecare data cand pixul se apropia de foaia alba ce astepta sa fiu atinsa de cuvinte, ce sa formeze propoziti, care sa se lege in fraze ca toate impreuna sa formeze...ceva frumos.:D 


Pur si simplu aveam un moment in care nu puteam da drumul cuvintelor, sa zboare asa departe incat sa ajunga la voi. Cel mai sigur stresul si incapabilitatea de a face ordine in mintea mea m-au tintiut undeva jos, rupand orice legatura intre mine si inspiratia.

Adesea ni se spune: "Lasa timpul sa rezolve problemele.", dar nu vreau asta, mi le pot rezolva si singura.Pot si nu o sa las nimic in voia sorti...E vorba de viata mea, de trairile mele, de bucurile mele, si de momentele mai putin bune, nu o sa imi traiesc viata assa cum vor alti pentru ca e prea scurta si frumoasa sa o traiesc cum zic alti nu cum vreau eu.

Asta pentru ca am invatat ca pana la urma, o experienta urata iti deschide ochii mult mai mult decat orice sfat.

Azi ma gandesc ca sunt persoane care au mii de motive pentru a se plange, si totusi zambesc. Eu ...tu...de ce nu am zambi si noi?








O imbratisare virtuala, dar sincera pentru toti.


miercuri, 12 septembrie 2012

Tu ce iti doresti?



    Uneori am plans, alteori am ras, si cu siguranta au fost si acele momente in care am fugit extrem de tare sa scap de toate acele lucruri care ma inconjurau.
Cand spun ca am fugit, ma refer ca am lasat in urma lucruri  ne-exprimate pentru a nu ma intalni din nou cu durerile si tristetile care ma vizitau.
Acestea m-au facut sa incetez sa imi mai gasesc scuze pentru tot ce s-a intamplat, pentru ca mi-am dat seama ca viata mea e perfecta asa cum e ea si totul s-a intamplat exact asa cum trebuia sa se intample pentru ca eu sa fiu unde sunt astazi.




Am invatat ca daca vreau ce e mai bun pentru mine, trebuie sa invat sa iau.Nimeni nu iti va face cadouri, nimeni nu va lupta pentru ceva si apoi sa spuna :




"Uite draga, ........ am muncit din greu, ma trezeam dimineata cu gandul la acest vis, straduindu-ma in fiecare minut din zi sa ajung tot mai aproape de implinirea lui.Seara ma puneam in pat cu gandul tot ce el, iar acum ca am reusit si ma simt asa de fericit, in cateva clipe vreau sa iti darui totul tie, tot ce m-am straduit in fiecare zi sa straduiesc cu propeile maini si sudoare frunti mele, tot timpul si resursele mele investite, ti le darui tie."



Viseaza...e gratis si e usor'!!!
Hey' e ireal.
Nu se va intampla niciodata acest lucru.E genul de vis ce ai dreptul sa il visezi doar noapte cu ochii inchisi, nu ziua cu ochii deschisi., in timpul in care ar trebui sa te stradui sa realizzezi ceva.
Nu mai fii ipocrit in gand "nu stiu", indrazneste sa zici ca "nu stiu inca" deschide o carte, internetu, suna pe cineva, lasa-mi un mesaj si incearca sa afli ce ai de facut pentru a reusi in ceea ce vrei.Ma doare capul de la cate persoane am auzit "nu se poate", ai incercat macar?Incearca cu adevarat iar pana atunci spune "se poate, daca incerc cu adevarat".Ridicate si actioneaza nu astepta ca rezultatele bune sa apara in timp ce tu urmaresti o telenovela proasta sau o emisiune politica in care esti mintit la fiecare 3 minute.

Imagineaza-te peste 10 ani...

Neputincios in fata timpului care a trecut, parandu-ti rau pentru fiecare clipa ce ai irostit-o cand o puteai investi.Privind la ani ai vieti tale care au trecut fara nici un rost....Acuma dorindu-ti ca in urma cu multi ani sa te fi oprit o clipa si sa fi facut doar un lucru folositor, nu o mie...

Poti sa faci orice iti doresti in aceasta lume,dar trebuie sa iti doresti suficient de tare.
Poti sa ai cu adevarat ce vrei, daca faci ceva pentru a obtine.Distinge ceea ce e important pentru tine si constrieste-ti propriu imperiu imperiul, incepand de la fundatia lui, incepe cu o fundatie puternica, nu incepe sa contruiesti pe o fundatie slaba ceva majestos care odata si o data se va darama, pentru ca atunci cand trebuie sa construiesti ceva puternic, erai prea ocupat sa construiesti urmatorul nivel.


Vrei satisfacti trecatoare?care aduc impliniri trecatoare ducand dupa ele un sens al vietii tracator.Viata?nici macar nu pot sa o numesc asa, cand tot ce faci trece odata cu tine, cand tot mai repede te apropi de clipa cand nimeni nu va mai sti ca a fost viata in tine, un anonim intre anonimi, un las care nu a indraznic sa faca cev diferit de resttu.




N-am sa ajung pe culmile succesuui?Tot ce e posibil, tot ce vrea e sa urc spre culmile succesului atat cat pot prin proprile puteri intr-un sistem corupt. Nu-mi doresc ca calea mea sa fie presarata cu flori, lucruri bune si usoare, imi dorescsa fiu atat de puternica incat sa fac fata oricarei provocari oricat de mare ar fii ea.

Trebuie sa faci ca fiecare gand, fiecare fapt
care ti se ivesc in minte sa iti aduca un profit.
Fa ca acele imagini mentale sa munceasca si sa produca pentru tine.
Gandeste-te la lucruri nu asa cum sunt ele, ci asa cum vrei tu sa fie.
Nu doar visa, fii creativ.O singura clipa poate schimba totul, e momentul sa prinzi soarele de o raza si sa-l tragi cu putere pe strada ta, aproape de tine, sa-ti lumineze atatea vise peste care s-a asternut praful...
Nu uita adevaratele povesti se scriu in timp, cu multa munca, nu peste noapte si din nimic.

Vrei sa ramai cum esti acuma si peste 10 ani....sau te ridici si te pui la treaba?Pana la urma, totul depinde de tine...deci, tu ce iti doresti? De ce ai nevoie ca sa reusesti?



Superblog

..here I come !


Ma inscriu si eu, ma inscriu pentru ca :
- am inspiratie
 -imi place sa scriu
- am ambitie
- sper ca o sa am suficient timp :D
- sunt dispusa sa dezbat diferite teme, in concurenta cu altii









luni, 10 septembrie 2012

Barbat sau barbat adevarat?


Si pentru ca a fost o persoana extaordinara, care si-a exprimat dorinta de scrie si despre barbati, voi dezbate si acest subiect.

Barbatii...sunt ca si un roman pe care ti greu sa incepi sa il citesti, iar cand incepi nu te mai saturi sa citesti. Cum romanele au si sfarsit, la un moment dat o sa citesti destul din “roman”, invatand ce ai avut de invatat, ajungi sa fii in punctul in care ai nevoie de un “roman” nou, un “roman” mai bun, din care sa citesti mai mult si mai multe decat ai facut-o pana acum.

Te-ai gandit vreodata cum ar arata lumea fara barbati?Ar fii o lume...banala, femei grase mananc mancare fast food, ingrasandu-se si mai tare, imbracate urat, neatragator, ne machiate...intr-un cuvant, o lume in care femeile se ridica din pat si ies direct pe strada fara a mai trece prin fata oglinzi...si totusi ar fii femei grase si fericite :))


As zice ca din punct de vedere a barbatilor e mai bine sa ai frumusete decat intelepciune, pentru ca barbatii vad mai bine decat gandesc, tocmai de aceea putem vedea o multime de barbati inteligenti la brat cu splendite doamne proaste, dar mai rar o sa vezi o femeie desteapata insotita de un barbat prost. 

Barbatilor nu le place sa piarda, toata lumea stie asta, le place sa fie ei in fruntea tuturor : cu cea mai frumoasa iubita la brat, cea mai scumpa masina, cea mai frumoasa cravata,cu niste muschi umflati,cat mai umflati sa fie ( cel mai adesea de la medicamente) etc.Uita insa un lucru, nu pentru toate femeile lucruriel astea sunt importante, e in zadar sa fi un pachet de muschi si ai cea mai tare masina daca nu ai nimic in cap .:) Imi pare sincer rau de cei ce sunt asa...


Barbatilor le place sa fie apreciati, sa li se recunoasca meritele, sa li se umfle origoliu in ei, ori de cate ori deschizi gura in preajma prietenilor lui.Adora sa fie laudati, sa ajute, sa se simta folositori adora sa se simta puternici, si chiar sunt...uni, nu ma indoiesc de asta.:))

Mi se pare numai mie sau majoritatea bărbaţilor nu sunt bărbaţi? Pe zi ce trece se pierde cate putin din barbatia lor.Se vopsesc, se epileaza, isi fac manichiura pedichiura, uni chiar stau mai mult decat iubitele lor in oglinda etc etc
Ei cred ca a fi barbat inseamna sa ai cat mai multe “gagici” in jurul tau, sa tratezi cu superiorotatea, sa ai o masina scumpa si vei fii ridicat in ochii unei femei...adevarate.
Incearca sa te agate cu fraze ieftine:


“Nu este ilegal sa fii atat de frumoasa? “


sau

“Cred ca este ceva in neregula cu ochii mei. Nu-i pot lua de pe tine”.



Sau altele la fel de “interesante”. Vorbe venite de pe limba numai, nu din inima.Daca acesta e modul vostru de abordare nu va asteptati ca o femeie adevarata sa cada intr-o plasa de pescuit ieftina.

Hello guys, I want a real man'!

Un bărbat adevărat este, unul care în primul rând inspiră respect. Viaţa lui are un scop de care e conştient, totul ce face pentru el avand un sens.
Apoi, mai cred că trebuie să fie curajos. Asta nu înseamnă că nu ştie ce-i frica – dimpotrivă. Curaj este atunci cand tu esti singurul care sti cat de frica iti este, totul are un scop nobil si nu isi permite sa arata frica.Un barbat adevarat gaseste solutii, nu e cel care creeaza probleme, oamenii se simt protejati si inspirati sa fie in jurul lui si sa-l ajute cu orice ar fii nevoie.


Barbatii adevarati nu sunt in acelasi loc unde se gasesc barbatii mediocri, carora le clocotesc hormonii de la atatea imagini murdare, la fiecare prezenta feminina din incapere.Barbatii adevarati au curaj sa fie diferiti, fara frica de a fii criticati, intimidati de cei lipsiti de curaj car nu vor sa lupt spre ceva mai mult.


O relatie de o saptamana nici nu se poate numi relatie.Relatie? E bataie de joc, timp irostit aiurea cu inca o persoana pentru care nu insemni nimic mai mult decat “tipul/tipa cu care am petrecut o saptamana”

Despre barbati adevarati va vorbeste si Adi, pe blogul lui. Cititi,va rog.:)
C-am atat..despre barbati, fiecare se deosebeste in parte, fiecare e extraordinar in felul lui, fiecare e el, unic in felul lui de a fii.Si totusi, desi nu sunt naiva, cred ca mai exista barbati-cavaleri si femei-prinţese.



Nu uita, ca e o zi extraordinare perfecta sa daruiesti milioane de zambete.:)


Pentru tine, ce inseaman un barbat adevarat?


marți, 4 septembrie 2012

Opriti-va, nu mai deteriorati viata!



Am si eu aceste defecte, si totusi cand le vad savarsite de alti mi se pare inadmisibil.Defecte ce deterioareaza calitatea vietii, defecte de care suntem constienti si totusi nu incercam sa amortalizam efectul lor asupra noastra.

Trasaturi pe care cu siguranta la un moment dat le-am aratat si simtit.Curios care ar fii acestea?
Ar fii multe, astazi ma limitez la cele ce m-au deranjat recent direct sau indirect.:)




1. Sensibilitatea in exces , te face sa suferi mult
Sensibilitatea este considerata de multi ca fiind o stare de slabiciune, de instabilitate emotionala si constituie de multe ori un pretext de a lua in ras o persoana si de a o injosi. De ce? Pentru ca sensibilitatea este atribuita persoanelor slabe. Sunt persoane care daca reusesc sa intristeze pe cineva se simt superioare si iau acest lucru ca pe o victorie personala...


2. Invidia
Invidia ascunde in spate de fapt, dorinta de a te apropia de cel care a reusit, dar esti incapabil sa intelegi ca sensul este de la tine catre el si nu invers. invidia este oglinda a ceea ce crezi ca nu poti( dar poti fii).
Prin invidie demolezi ceea ce nu poti construi de teama ca nu poti ajunge acolo, incapabil sa pui cap la cap o stategie prin care sa reusesti.Tot din invidie esti incapabil sa te bucuri pentru altcuineva, ceea ce la un moment dat o sa te faca sa ajungi sa nu te mai poti bucura cu adevarat nici pentru tine.

3. Minciuna
Sa vorbim deschis despre minciuna, nimanui nu ii place dar cu toti o folosim.Invatam de mici sa apelam la "mici minciuni" pentru ca sunt in avantajul nostru, crestem si tot ne perfectionam aceasta "minumata abilitatea-- de a mintii".
Minciuna taie pana-n maduva oaselor, distruge tot ce ia mai ramas frumos unui om : sentimente, incredere, certitudine, speranta. Face din om neom, si ii ucide sufletul incet si sigur, ii ucide ratiunea si-l transforma intr-un monstru imposibil de suportat.
Minciuna doare. Minciuna indeparteaza. Minciuna naste ura. Minciuna naste regrete. Schimba. Transforma zambetu-n lacrimi si linistea in tremur, in isterie, in debusolare, in prabusire.
Cum putem noi ca oamenii sa ne facem noi insune acel lucru?
Cuvintele false pe care le rostim cand ne decidem sa mintin nu sunt doar rele, ele ne infecteaza sufletul.


4. Aroganta
Aroganta prietenul de drum care te asteapta cu bucurie dupa primul colt sa iti daie un sut in fund.La uni aroganta tine loc de prostie, deci sa nu condamnam pe nimeni ca profita de o resursa ce este inepuizabila si vesnica. Aroganta miceste sufletul si stinge lumina din noi, distruge orice sentiment de bunatate si sensibiliatate, aroganti pentru mine sunt oamenii de piatra. Oameni care nu vad niciodata o calitatea la un om, dar nu rateaza sa vada un defect, si sa-l ironizeze.Deci, in concluzie aroganta e arta de a fii mandru de propria prostie.


As vrea ca toate persoanele ce ma intalnesc sa isi aduca aminte de mine ca persoana care zambea chiar si cand avea inima franta...care stia sa lumineze cu un zambet clipele celorlalti chiar daca pe a ei nu si-o mai putea.

    Nu vreau sa fiu:
  • cea prea sensibila
  • cea invidioasa sau invidiata
  • cea mincinoasa sau mintita
  • cea aroganta
  • cea fara suflet
  • cea urata sau care uraste




Vreau ca toti sa vada ca am doua maini, pentru ca cu una sa ma ajut pe mine si cu cealalta sa ii ajut pe alti.
Am milionane de motive sa fiu ceea ce sunt si sa vreau ceea ce vreau.

Am o lista ce trebui continuata, iar tu poti contribui la asta:
Care crezi ca sunt defectele ce deterioreaza calitatea vietii?

Te imbratisez cu drag >:D< , multe zambete'!