vineri, 24 august 2012

Ce ai prefera sa fii : un geniu stresat sau un prost fericit?



Dorintele sunt cele care ne motiveaza sa facem mai mult si mai mult, dar in lipsta reusitei tot ele sunt cele care ne aduc nefericirea. Persoanele motivate de un lucru obtin mai repede ceea ce iti doresc, deoarce in mintea lor “as vrea” devine “vreau”, “ar trebui” devine “trebuie”, “mai intii si mai apoi” devin “acum”, cand aceasta conceptie pune stapanire pe minte atunci dorintele incep sa se transforme in realitate. Simti uneori cum viata te indeamna sa faci mai mult decat faci deja, sa fii mai mult decat esti deja, sa oferi lumii mai mult decat oferi deja, iar acest sentiment nu vine niciodata din obligatie fata de ceea ce-ti ofera viata, ci vine din adancul inimii tale si din dorinta de a a-ti aduce contributia pentru o lume mai buna.
Uni ne  dorim bani, succes, dragoste, putere, alti isi doresc TOTUL.
Daca am totul o sa fiu fericit.”
Nu conteaza cite dorinte iti pui azi sau maine, important e sa stii ce-ti doresti tu cu adevarat, iti doresti bani, sau prietenie, iti doresti iubire sau o casa mai mare.Fie ca pentru fiecare dintre voi dorintele sa se transforme in scopuri!Scopuri pentru care sa stiti sa luptati.
Dar sa nu uitam ca satisfacerea unei dorinte, naste o alta dorinta si tot asa.Cand o sa se simta fericit un om care crede ca o sa fie fericit cand o sa aiva ceva mai mult? Niciodata.
Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa vada ce e mai bun in tot ceea ce au.
Multumirea il face pe sarac bogat iar nemultumirea pe bogat sarac.
O inima multumita se bucura de doua ori pentru o binecuvantare, atunci cand o primeste si cand isi aduce aminte de ea.
Eu personal, sunt fericita pentru ca am mai mult decat imi trebuie, sunt multumita pentru ca sunt sanatoasa si am doua maini cu care pot realiza lucruri marete.Am inteles ca nu toate lucrurile pe care mi le doresc imi si trebuie, mi-am dorit prea mult ce nu imi trebuia pana ce am inteles ca am tot ce am nevoie sa fiu fericita: o inima. Ce trebuie sa fie plina de pace si multumire.

Intrebarea mea pentru tine este Ce ai prefera sa fii : un geniu stresat sau un prost fericit? 

6 comentarii:

  1. Am intalnit intrebarea aceasta de mai multe ori. Si de fiecare data exista o indoiala. Daca e sa fiu geniu, as prefera sa nu fiu stresat ci sa ma indrept mai degraba spre starea de ataraxie. Pe de cealalta parte exista acel cuvant ,,fericit" care te atrage ca un magnet. Insa...nu stiu sigur daca un ,,prost" stie ce e fericirea si daca se poate bucura de ea. Decat sa fiu un spirit incapsulat intr-o mentalitate stramta, sa fiu incapabil in a aprecia lumea si a ma bucura de tot ce ma inconjoara, prefer sa fiu geniu stresat, sa sufar pt.un anume Ideal si sa tanjesc dupa absolut....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate un prost nu stie ce e aceea "fericire" dar e vorba de ceea ce simte, se simte fericit.Starea in care esti conteaza foarte mult, pentru uni e o diferenta sa fii un geniu si sa traiesti o viata in stres sau sa fii un prost, dar nu un simplu prost, un prost fericit.:) Mersi pt feedback:) Multe zambete!

      Ștergere
  2. Este imposibil sa nu remarc ca natura omului este lacoma: cu cat are mai mult omul, cu atat isi doreste mai mult. Ar fi frumos daca totul ar decurge asa cum spui tu, dar sunt multi oameni care nu lupta pentru ceea ce isi doresc spunand ca este imposibil sa obtina. Nu stiu sigur daca geniile sunt neaparat stresate, dar prostii cu siguranta doar lasa impresia ca sunt fericiti. Daca le iei un singur lucru din lumea lor ingusta si hoatica, devin la fel de nefericiti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum spui si tu imposibilul exista doar in mintea celor ce accepta niste limite.Nu e vorba despre geni si prosti la genereal, e vorba de "un geniu stresat " sau "un prost fericit", ce ai alege daca ai fi pus in situatia sa alegi intre aceste doua personaje.:D Multumesc de feedback Tibi :) Multe zambete!

      Ștergere
    2. As alege, evident, sa fiu un geniu stresat. Cu placere, frumos articol. O seara buna! :)

      Ștergere
  3. Sincer, as alege sa fiu un geniu stresat din doua motive: 1. Prosti fericiti vezi peste tot si nu as vrea sa fiu comparat sau "bagat in aceeasi oala" cu ei, din simplu fapt ca sunt in general mai egoisti si prosti.... Acum nu pot sa zic ca sunt mai destept decat altii, dar...invat.
    2. As fi mult mai bucuros sa am mintea plina cu informatii decat sa imi zbat capul cu orice minoritate...(cred ca ai prins ideea).
    Foarte bun articolul! Eu abia acum ti-am remarcat blogul (pe toateBlogurile) si vreau sa spun ca este foarte frumos si interesant.

    RăspundețiȘtergere

Spune ceva, ce e in mintea...:)