marți, 4 septembrie 2012

Opriti-va, nu mai deteriorati viata!



Am si eu aceste defecte, si totusi cand le vad savarsite de alti mi se pare inadmisibil.Defecte ce deterioareaza calitatea vietii, defecte de care suntem constienti si totusi nu incercam sa amortalizam efectul lor asupra noastra.

Trasaturi pe care cu siguranta la un moment dat le-am aratat si simtit.Curios care ar fii acestea?
Ar fii multe, astazi ma limitez la cele ce m-au deranjat recent direct sau indirect.:)




1. Sensibilitatea in exces , te face sa suferi mult
Sensibilitatea este considerata de multi ca fiind o stare de slabiciune, de instabilitate emotionala si constituie de multe ori un pretext de a lua in ras o persoana si de a o injosi. De ce? Pentru ca sensibilitatea este atribuita persoanelor slabe. Sunt persoane care daca reusesc sa intristeze pe cineva se simt superioare si iau acest lucru ca pe o victorie personala...


2. Invidia
Invidia ascunde in spate de fapt, dorinta de a te apropia de cel care a reusit, dar esti incapabil sa intelegi ca sensul este de la tine catre el si nu invers. invidia este oglinda a ceea ce crezi ca nu poti( dar poti fii).
Prin invidie demolezi ceea ce nu poti construi de teama ca nu poti ajunge acolo, incapabil sa pui cap la cap o stategie prin care sa reusesti.Tot din invidie esti incapabil sa te bucuri pentru altcuineva, ceea ce la un moment dat o sa te faca sa ajungi sa nu te mai poti bucura cu adevarat nici pentru tine.

3. Minciuna
Sa vorbim deschis despre minciuna, nimanui nu ii place dar cu toti o folosim.Invatam de mici sa apelam la "mici minciuni" pentru ca sunt in avantajul nostru, crestem si tot ne perfectionam aceasta "minumata abilitatea-- de a mintii".
Minciuna taie pana-n maduva oaselor, distruge tot ce ia mai ramas frumos unui om : sentimente, incredere, certitudine, speranta. Face din om neom, si ii ucide sufletul incet si sigur, ii ucide ratiunea si-l transforma intr-un monstru imposibil de suportat.
Minciuna doare. Minciuna indeparteaza. Minciuna naste ura. Minciuna naste regrete. Schimba. Transforma zambetu-n lacrimi si linistea in tremur, in isterie, in debusolare, in prabusire.
Cum putem noi ca oamenii sa ne facem noi insune acel lucru?
Cuvintele false pe care le rostim cand ne decidem sa mintin nu sunt doar rele, ele ne infecteaza sufletul.


4. Aroganta
Aroganta prietenul de drum care te asteapta cu bucurie dupa primul colt sa iti daie un sut in fund.La uni aroganta tine loc de prostie, deci sa nu condamnam pe nimeni ca profita de o resursa ce este inepuizabila si vesnica. Aroganta miceste sufletul si stinge lumina din noi, distruge orice sentiment de bunatate si sensibiliatate, aroganti pentru mine sunt oamenii de piatra. Oameni care nu vad niciodata o calitatea la un om, dar nu rateaza sa vada un defect, si sa-l ironizeze.Deci, in concluzie aroganta e arta de a fii mandru de propria prostie.


As vrea ca toate persoanele ce ma intalnesc sa isi aduca aminte de mine ca persoana care zambea chiar si cand avea inima franta...care stia sa lumineze cu un zambet clipele celorlalti chiar daca pe a ei nu si-o mai putea.

    Nu vreau sa fiu:
  • cea prea sensibila
  • cea invidioasa sau invidiata
  • cea mincinoasa sau mintita
  • cea aroganta
  • cea fara suflet
  • cea urata sau care uraste




Vreau ca toti sa vada ca am doua maini, pentru ca cu una sa ma ajut pe mine si cu cealalta sa ii ajut pe alti.
Am milionane de motive sa fiu ceea ce sunt si sa vreau ceea ce vreau.

Am o lista ce trebui continuata, iar tu poti contribui la asta:
Care crezi ca sunt defectele ce deterioreaza calitatea vietii?

Te imbratisez cu drag >:D< , multe zambete'!



11 comentarii:

  1. Nesimtirea ...cel mai mare defect ce dauneaza tuturor celor ce inconjoara un nesimtit , nesimtitul nu strica doar buna starea oamenilor , face mai mult de atat ...distruge si natura prin aruncarea gunoaielor la intamplare , taierea padurilor cu nepasare si multe si deloc marunte daca le privim cu atentie . Nesimtirea ar trebui tratata ca pe o boala .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nesimtirea e o boala, tratabila, dar foarte daunatoare. Multumesc Cristi de feedback.:)

      Ștergere
  2. Sa spun ceva, ce e in mintea mea? Imaginea de la sfarsit de articol m-a coplesit. Ador imbratisarelee, la fel ca si articolul asta. uff...

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos articol, Ema.
    sensibilitatea e o stare de slabiciune in societatea actuala. vei fi calcat in picioare de celelalte categorii pe care le-ai expus mai sus, de cei pentru care aroganta, minciuna sunt o a doua natura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sensibilitatea in excces apare din cauza parintilor in general. Care ne invata de mici sa fim buni cu toata lumea. Chiar daca cel din fata noastra ne ia peste picior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Principala cauza suntem noi, pentru ca permitem acel lucru.:)Multe zambete Vlad.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Viata este o competitie in care in loc sa castigam prin respect, responsabilitate si rabdare, castigam prin minciuna, prostie si invidie.
    Foarte multe zambete :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate asta e calea usoara pe care multi o aleg, dar nu e singura :)

      Ștergere

Spune ceva, ce e in mintea...:)